View topic - B2600 efi idles wont drive

B2600 efi idles wont drive

Here and there
 
Posts: 72
Joined: February 14th, 2010, 8:36 pm
Location: Woori Yallock, Vic

B2600 efi idles wont drive

Any techs out there got a rough diagnosis for a B2600 EFI it runs beaut on gas but on petrol it will idle happily and rev up slowly to full revs but dies if you put the boot into it. Have changed the fuel filter got good spark. Suspect O2 sensor or map sensor fault. Any ideas???????

Unread postby The Bull » September 5th, 2010, 10:25 am


User avatar
Part of the furniture
 
Posts: 1695
Joined: April 13th, 2009, 9:44 pm

Re: B2600 efi idles wont drive

i have a b2600, and it doesnt have a O2 sensor... are you sure yours has? whats your air filter like? and is the fuel pressure good?? should be 250-300KPa
trav

Unread postby bravoboy300 » September 13th, 2010, 6:48 pm


Been here a while
 
Posts: 404
Joined: September 13th, 2010, 6:01 pm

Re: B2600 efi idles wont drive

have you tried the MAF(mass air flow sesor) being on gas has it backfired thus blowing MAF apart try disconnecting wiring to MAF then give it a run on the road.

Unread postby seedyj » September 21st, 2010, 6:10 pm


Here and there
 
Posts: 72
Joined: February 14th, 2010, 8:36 pm
Location: Woori Yallock, Vic

Re: B2600 efi idles wont drive

fuel pressure is good has a new fuel filter and air filter. yes it has backfired in the past. Does disconnecting the MAF sensor allow it to run on petrol?? It runs fine on gas.

Unread postby The Bull » September 21st, 2010, 7:53 pm


Been here a while
 
Posts: 404
Joined: September 13th, 2010, 6:01 pm

Re: B2600 efi idles wont drive

vechile turned off, disconnect wiring to MAF, on petrol start it then drive it, it should rev smoother it probadly wont idle or have a very low RPM but it should tell you if the MAF is the cause of the issue. Then you will need to replace it, i would suggest put a flap in the airbox so it blows the flap out not the MAF.

You can buy the flap at a LPG supplier

If the MAF is ok you should check fuel pressure and flow was the filter blocked when you removed it eg hard to blow through.

It does sound like a MAF fault especially if it has backfired.

Unread postby seedyj » September 21st, 2010, 8:19 pm


I'm new, be nice!
 
Posts: 3
Joined: December 24th, 2010, 11:25 am

Re: B2600 efi idles wont drive

I know this is a a while after the origonal post but ihave just joined the forum. I have 93 dualcab Bravo which would do the same. Fine on gas but on petrol no accelleration . Would get to about 90kmh in 5th if accelleration was very slow (part throttle). Ended up being the computer, replaced the computer with a known good one from a wreck and all is good again. Mazdatruckin.com is a excellent American forum with heaps of info. Also for computer repair Avpro ECM int states is the place to go according to this forum

Unread postby aussiebravo » December 28th, 2010, 9:52 am


Here and there
 
Posts: 72
Joined: February 14th, 2010, 8:36 pm
Location: Woori Yallock, Vic

Re: B2600 efi idles wont drive

All fixed guys!! it was the MAF sensor $250 for a second handy and fitted myself all good.Car has been sold and im a happy man. Now back to enjoying my BT50. Cheers

Unread postby The Bull » December 30th, 2010, 8:32 am



Return to PJ/PK Ranger / Old BT50

Who is online

Users browsing this forum: anybot

Advertisement